Българските медици от ВМА, които тази вечер кацнаха на Летище София,

...
Българските медици от ВМА, които тази вечер кацнаха на Летище София,
Коментари Харесай

Лекарите, помагали в Турция: В Хатай видяхме апокалипсис, не успяхме да извадим живи хора

Българските медици от ВМА, които тази вечер кацнаха на Летище София, откакто в последната седмица помагаха на потърпевшите от опустошителното земетресение, дефинираха като  " безпорядък ” и “апокалипсис ” видяното в Турция.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 449
“В Турция царува един безпорядък. Кацайки на летището в град Адана установихме, че службите не бяха готови. Не знаеха, че ще дойдат избавителни екипи. В един миг нашият екип беше първият интернационален, който кацна там. Впоследствие започнаха да кацат непрекъснато самолети със спасители от най-различни страни и от цялата Турция ”, описа майор Цветан Станимиров за първите часове на терен, съобщи Нова телевизия. 

“За страдание не успяхме да извадим живи хора от разрушените здания ”, сподели още той. 

Стигайки в град Хатай, медиците ни са изумени от гледката. “Впоследвие стигнахме в град Хатай, където видяхме един апокалипсис. Целият град беше погубен! ”, описа още майор Станимиров. 

“Мъка, покруса, вяра в очите на хората ”, това ще запомни старшина Мария Борисова. “Невероятно е възприятието. Чакат да видят какво ще се случи с околните им. Имаше хора от всички елементи на Турция. Молят се и се надяват да видят техен непосредствен ”, добавя тя.

Старшина Борисова споделя, че като жена и майка е изживяла събитията в Турция тежко.

“Надявахме се да намерим някой, който е жив и на който да помогнем. Няма да не помни руините и телата на дами и деца ”, сподели още тя. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР